نصب کتیبه در یک منار

 رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان، از پایان مرمت و نصب کاشیکاری منار زین الدین کاشان خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایمنا از شهرستان کاشان، محسن جاوری اظهار داشت: در فاز یک مرمت منار تاریخی زین الدین با توجه به مطالعات طرح مرمت، مستند سازی، آسیب شناسی سازه‌ای به دست آوردن تحلیل سه بعدی منار زین الدین و تحلیل نتایج و آسیب شناسی منار زین الدین که توسط مشاورین مجرب سازمان تهیه شده بود، مرمت و اصلاح کلیه پله های مارپیچ منار، نصب چوب چهارتراش در لبه پله ها، اجرای مجدد کف فرش ها به همراه بدنه سازی داخلی منار، اجرای کف فرش سنتی روی بام و اصلاح شیب و مرمت نمای آجری بیرونی در نقاط آسیب دیده انجام گرفت.

وی گفت: تهیه و نصب پرژکتورهای مورد نیاز و نور پردازی به همراه کلیه اتصالات از دیگر اقداماتی است که جهت نورپردازی و شناسایی این بنای ارزشمند تاریخی انجام گرفته است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان، با تاکید بر آسیب دیدن و سرقت تعدادی از کاشی‌های این منارتاریخی در چند سال گذشته خاطر نشان کرد: کاشی های مورد نظر مطابق با الگوی اولیه از روی نمونه‌های به جا مانده آن، در سال گذشته ساخته و آماده شده بود که در ماه جاری این کتبیه کاشیکاری در جای اصلی خود نصب شد.

جاوری تصریح کرد: ساخت این بنای تاریخی در حدود قرن هفتم هجری قمری و به نقل قولی برگرفته از متون تاریخی، مربوط به قرن نهم است. به گزارش ایمنا، منار زین الدین با ارتفاع ۴۷ متری خود یکی از بلندترین منار های شهر بوده به طوری که از دید هیچ مسافری که از دور به شهر نزدیک می شده مخفی نمی مانده است.

این منار آجری در زلزله نسبتاً بزرگ کاشان در دوره زندیه آسیب دید و از حالت تعادل و ایستایی خارج شده و کمی خم شده است. بطوریکه مستشرقین از آن به نام منار خمیده کاشان نیز یاد کرده‌اند. در اوایل قرن حاضر به دلیل جلوگیری از ریزش منار در حدود ۲۰ متر از بالای آن تخریب شده و ارتفاع آن کاهش داده شد. این بنای تاریخی در سال ۱۳۱۰ به شماره ۱۱۸ در فهرست آثار ملی قرار گرفته است.

یاری نامه: (منبع) پایگاه خبری ایمنا www.imna.ir