استاد علی خدادادی
کاشان نیوز: به گزارش ایمنا، فتحعلی قشقایی فر استاد دانشگاه کاشان در آیین بزرگداشت استاد علی خدادادی، عنوان کرد: استاد علی خدادادی هنرمندی بینظیر بود که سبک جدیدی در هنر فرشبافی ایران ابداع کرد که قبل از او بیسابقه و بعد از او نیز تاکنون از سوی کسی تکرار نشده است.
وی اظهار کرد: کار استاد خدادادی در ۲ بخش است، بخش نخست در فرشبافی است که همانند همه هنرمندان است اما بخش دوم آن همان کاری است که استاد خدادادی در مدت ۷ سال انجام داد و منجر به خلق آثاری همچون فرشهای گلستان و گل و پروانه شد.
استاد دانشگاه کاشان بیان کرد: ویژگی شاخص فرش بوستان استاد خدادادی تقارن و قرینه آن است، البته تقارن ویژگی اصلی هنر ایرانی است اما در این اثر، هنرمند نقش را با تقارن یکچهارم بافته یعنی همه عناصر را عیناً چهار بار تکرار کرده است. قشقایی فر تصریح کرد: استاد خدادادی در خلق دو اثر بینظیرش بهگونهای رفتار کرده است که این آثار از هر نمایی دیده شود، حتی اگر از آنها تصویری تهیه شود، بازهم بهخوبی معلوم است که آنچه در مقابل بیننده قرار دارد یک فرش است و این ویژگی در سایر آثار فرش وجود ندارد.
وی گفت: ۴۰ سال از خلق اثر ارزنده بوستان میگذرد و هیچکسی نتوانسته اثری همانند آن خلق کند و تنها خود استاد خدادادی با خلق اثر ماندگار گل و پروانه برای بار دوم این کار را تکرار کرد. استاد دانشگاه کاشان تصریح کرد: در فرش گل و پروانه، عناصر موجود در فرش عیناً همانند آنچه در عالم بیرون وجود دارد قابلدیدن هستند و این در نوع خود بینظیر است. قشقایی فر گفت: استاد علی خدادادی سنتی نو در هنر فرشبافی ایران ایجاد کرد که درنتیجه آن، فرش از حالت رکود و رخوت خارج شد و خود آن بهعنوان الگویی برای سایر هنرمندان فرشباف مطرح شد.
یاری نامه: (منبع) پایگاه اطلاع رسانی کاشان www.kashannews.net